Fjellcamp sommeren 2020

OPPDATERT INFO OM FJELLCAMP

 
Grunnet situasjonen med koronaviruset Covid-19, blir dessverre Fjellcamp for 2020 avlyst. Vi har i det lengste håpet å kunne unngå det, men ser nå at det ikke er mulig å gjennomføre campen og samtidig ivareta tiltakene for å begrense smittespredning.
 
Alle som har søkt i år, vil få et avslagsbrev i posten i slutten av april. De som ønsker å delta på camp til neste år, må sende ny søknad når søknadsskjemaene legges ut etter nyttår.
 
Vi beklager at det ikke lar seg gjøre å gjennomføre camp i år, og vi vet at alle som har søkt også er veldig lei seg. Vi håper og tror at vi vil kunne gjennomføre camp som normalt i 2021.

 

VIKTIG MELDING!

Situasjonen knyttet til Koronaviruset gjør at vi må ta noen forbehold med hensyn til gjennomføring av Fjellcampen nå til sommeren. Vi håper på gjennomføring og vil fortsette å ta imot og behandle søknader til Fjellcampen. Dersom det likevel skulle vise seg at vi må avlyse Fjellcampen i år, vil vi sørge for at årets midler og finansiering overføres til neste år. Alle deltakere vil holdes oppdatert om situasjonen og vi vil legge ut informasjon om aktuelle endringer på denne nettsiden.

______________________________________________________________________

I år arrangeres Fjellcamp fra 10. til 14. august. Leiren holdes på Rondeheim ved Høvringen. Her får deltakerne gjøre seg erfaringer med typiske aktiviteter knyttet til norsk fjellandskap og natur, sammen med andre i liknende situasjon.

Vi har laget en kort film som vi tror kan gi et godt inntrykk av Fjellcamp. Her kan du se litt hvordan det ser ut på Rondeheim og noen aktuelle aktiviteter . Her forteller også et par deltakere om sine opplevelser på Fjellcamp;

 

Målgruppe
Fjellcamp på Rondeheim har ca. 20 plasser og passer for voksne mellom 20 og 60 år. For å søke om plass må du ha en sjelden diagnose og være registrert som pasient eller bruker på et av de Nasjonale kompetansesentrene for sjeldne diagnoser. Det er ellers en forutsetning at alle deltar på de tilrettelagte gruppeaktivitetene og det sosiale programmet på leiren.

Ledsager/assistent
Dersom du har behov for praktisk hjelp gjennom dagen, bør du ta med deg egen ledsager/assistent til dette. Leiren er bemannet med inntil 8 instruktører, men disse har fri-/hviletid på kvelds- og nattestid. Det er derfor viktig at du vurderer behovet for ledsager med dette som utgangspunkt. Vi dekker kost og losji for en medfølgende assistent/følgeperson.

 Aktiviteter på Rondeheim
På Fjellcamp har vi fem dager sammen på Høvringen. Vi går på fjelltur og klatrer i fjellet. Vi prøver hundekjøring og vi tar zip-line over fossen. Det er mulighet for å prøve hesteridning, kanopadling, sykling på sti og fisking i elva. Ellers lager vi leirplass, med bål og sosiale aktiviteter. Hver kveld møtes vi i peisestua for å slappe av og spille spill eller liknende og gå gjennom hva vi skal gjøre dagen etter.

Les mer om Rondeheim her

Praktisk informasjon
De fleste kommer til å bo på dobbeltrom sammen med en annen deltager eller ledsager. Har du behov for å ha rom alene, så si fra. Da ser vi hva vi kan få til.

Frokost og middag spiser vi på Rondeheim, og til lunsj lager vi matpakke.

Det blir satt opp felles buss fra Oslo S til Rondeheim og tilbake til Oslo S igjen. Bussen går mandag klokken 09.00, og returnerer fredag klokken 11.00 fra Rondeheim. Bussbillett vil koste 200.- til sammen per person. Dette gjelder også for medfølgende assistenter. Dette dekker bussreisen til og fra Rondeheim. Bussen kan ellers stoppe på Gardermoen eller andre holdeplasser langs E6, dersom dette avtales i god tid før reisen.

Alle som får plass, vil få sendt en oversikt over planlagte aktiviteter og måltider. Vi sender også forslag til pakkeliste.

Økonomi
Deltakeravgiften er foreløpig satt til 4000.- kroner pr deltaker. Gjennom bidrag fra Frambus venner vil vi forsøke å få redusert denne egenandelen. Alle deltakere vil få beskjed om dette i god tid før leir. Vi dekker ellers kost og losji for en medfølgende assistent/følgeperson. Ettersom Fjellcamp er et fritidstilbud, har man ikke krav på å få dekket reise gjennom pasientreiser.

Søknad
Søknad må sendes slik at vi har denne på Frambu innen 3. april. Beregn litt god tid i forhold til postgangen.

Søknadsskjema Fjellcamp 2020

Utfylt skjema sendes til Fjellcamp, c/o Frambu, Sandbakkveien 18, 1404 Siggerud.

Du vil få svar om du har fått plass i begynnelsen av mai.

Har du spørsmål?
Ta kontakt med oss på e-post fjellcamp@frambu.no